Overslaan en naar de inhoud gaan

Grondstoffen

Bekijk de technische specificaties van Aluminiumlegeringen of van Zinklegeringen.

Aluminiumlegeringen

Aluminium hogedruk gietlegeringen worden gekenmerkt door hun hoge Si-gehaltes.  Dit ter bevordering van de gietbaarheid. Verdere hoofdlegeringselementen zijn Cu, Fe, Mg en Mn. De mate waarin deze verschillende elementen voorkomen is bepalend voor de fysische en mechanische eigenschappen van de legeringen. Alle door Pedeo gebruikte legeringen voldoen aan de bepalingen van RoHS, REACH en ELV.

Het belangrijkste kenmerk van aluminiumlegeringen is hun hoge treksterkte-gewichtsverhouding. Door de near-netshape vormgeving die het hogedrukgieten toelaat wordt deze eigenschap nog versterkt. 

Onderstaande tabel groepeert de belangrijkste eigenschappen van de belangrijkste door ons verwerkte aluminiumlegeringen. De standaard legering is ENAC-47100 volgens de Europese norm EN1706:2010. Staat de eigenschap die u zoekt hier niet in vermeld, aarzel niet om ons te raadplegen.

 Grondstoffen Aluminiumlegeringen

 

Zamak of zinklegeringen

Zamak is een zinklegering die voor meer dan 90% bestaat uit zink, aangevuld met een aantal legeringselementen waarvan aluminium en koper de belangrijkste zijn. De mate waarin deze verschillende elementen voorkomen is bepalend voor de fysische en mechanische eigenschappen van de legeringen. Alle door Pedeo gebruikte legeringen voldoen aan de bepalingen van RoHS, REACH en ELV.

Het belangrijkste kenmerk van zamak is zijn dunvloeibaarheid. Dit laat toe om uiterst nauwkeurige onderdelen met geringe wanddiktes te gieten. Zamak is dan ook bijzonder geschikt voor kleine onderdelen met nauwkeurige toleranties. Door zijn lagere smelttemperatuur is zamak echter minder geschikt voor onderdelen waarvan de gebruikstemperatuur boven de 110°C ligt.

Onderstaande tabel groepeert de belangrijkste eigenschappen van de door ons verwerkte zinklegeringen. De standaard legering is EN-ZL0410 volgens de Europese norm EN1774:1997. Staat de eigenschap die u zoekt hier niet in vermeld, aarzel niet om ons te raadplegen.