Overslaan en naar de inhoud gaan

Een hardware portefeuille voor Bitcoin en digitale munten

NGRAVE ontwikkelt samen met o.a. Pedeo Hogedrukgieterij uit Oudenaarde een hardware portefeuille voor Bitcoin en digitale munten

Nu cryptomunten, zoals Bitcoin, steeds populairder worden, stijgt ook de criminaliteit met die digitale munt. De veilig gewaande cryptomunten bleken toch vatbaar voor fraude. Ondanks de versleutelde code die gebruikt wordt bij crypto-transacties slagen bestaande oplossingen op de markt er vaak niet in privésleutels onzichtbaar of onvindbaar te houden voor hackers. Op die manier werd er vorig jaar 4,5 miljard dollar gestolen, dat is meer dan een verdubbeling t.o.v. het jaar voordien. NGRAVE, een bedrijf uit Brussel, met ondertussen ook een kantoor in San Francisco, ontwikkelde een hardware wallet die volledig immuun is voor hackers. Het bedrijf behaalt het op dit moment hoogst mogelijke veiligheidslabel ter wereld, het zogenaamd EAL7 niveau. NGRAVE ontwikkelde het product in samenwerking met de KU Leuven, Imec, ingenieursbureau Comate uit Leuven en Pedeo Hogedrukgieterij uit Oudenaarde.

   

Revolutionair toestel mee ontwikkeld en geproduceerd in Oudenaarde

Naast cryptografische uitdagingen, waren er ook vormtechnische uitdagingen om de bijhorende elektronica en touchscreen van een waterdichte behuizing te voorzien. Daarvoor nam Comate Engineering & Design uit Leuven contact op met Pedeo Hogedrukgieterij in Oudenaarde.
Jeroen Meybosch, projectingenieur bij Comate: “We stellen de aanpak van Pedeo erg op prijs, ze dompelen zich mee onder in de wereld waarin wij als ontwerpers zitten en ze denken telkens een stap vooruit om oplossingen voor mogelijke toekomstige problemen of uitdagingen te voorzien. Die transparante aanpak van hun co-design filosofie hielp ons om van ontwerpfase tot serieproductie steeds op het geplande schema te kunnen blijven. Dat het bedrijf ook in België gevestigd is, was voor ons een troef”.

Michiel Vandewalle, verkoopingenieur bij Pedeo Hogedrukgieterij, voegt hieraan toe: “We vinden nabijheid bij onze klanten en lokale productie belangrijk, zo kunnen we als lokaal bedrijf een meerwaarde bieden. Met ons dynamisch engineering team en met flexibele automatisaties in productie, kunnen we competitief inspelen op dergelijke uitdagende projecten. Zo blijven we een betrouwbare partner op een snel veranderende markt en de steeds technologisch hogere normen die er gelden. Naast het hogedrukgieten, ontwikkelde ons engineering team voor dit project ook een specifiek verspaningsproces op CNC-machines”, vertelt Vandewalle trots.